Villkor för att få rotavdrag – badrumsrenovering i Gävle

Villkor för att få rotavdrag – badrumsrenovering

Är det ROT-avdragsgillt att renovera badrummet? Hur fungerar ROT-avdraget? Vilka är kraven när jag använder ROT-avdraget? Dessa typer av frågor är det många bostadsägare som fungerar på inför sin badrumsrenovering i Gävle. Vi kommer att beskriva kraven och hur allting fungerar i den här artikeln. Vi rekommenderar dig att även klicka dig vidare och läsa om hur en badrumsrenovering fungerar på hemsidan.

ROT-avdraget för badrumsrenoveringar – Hur fungerar det

Du använder roten genom att företaget du anlitat gör ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura (upp till 30 procent). När du sedan har betalat fakturan begär företaget du anlitat utbetalning hos skatteverket. Om skatteverket godkänner utbetalningen för badrumsrenoveringen så förifylls summan i din inkomstdeklaration. Något som är viktigt att tänka på vid en badrumsrenovering är att du har betalt tillräckligt med skatt under inkomståret för att använda roten.

Vad är avdragsgillt på ROT-avdraget?

ROT-avdraget gäller till dig som äger hus, fritidshus eller bostadsrätt. Du har möjligheten att dra upp till 30 procent av arbetskostnaden vid en badrumsrenovering i Gävleborgs län. Du får som privatperson utnyttja maximalt 50 000 kronor per år i rotavdrag (gäller inte specifikt badrumsrenovering). Det är arbetskostnad för en badrumsrenovering som är avdragsgillt och detta gäller för alla typer av badrumsrenoveringar. Har du några frågor som är specifika till ditt badrum så får du gärna skriva in till oss så ringer vi upp inom kort.

Krav för att få ROT-avdraget vid renovationer

Du som planerar att göra en badrumsrenovering får använda ROT-avdraget om du äger huset, fritidshuset eller bostadsrätten där tjänsten ska utföras. Det är dock några villkor som du måste uppnå för att ta del av ROT-avdraget. Nedan finns baskraven som Skatteverket kräver:

  • Minst 18 år fyllda
  • Bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av den totala inkomsten
  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att få använda ROT-avdraget (fråga Skatteverket hur mycket du får utnyttja)
  • Utföraren måste ha F-skatt (Givetvis har Renovera Badrum Gävle F-skatt)
  • För att få utnyttja ROT-avdraget så måste du helt eller delvis bo i bostaden där badrumsrenoveringen utförs

Ytterligare information om ROT-avdraget

Renovera Badrum Gävle svarar mer än gärna på dina frågor och funderingar kring ROT- avdraget. Vill du dock ha svar på din specifika inkomstdeklaration eller hur mycket du får använda i rot, så rekommenderar vid dig att vända dig till Skatteverket.

Skriv in till oss för rådgivning inför din kommande badrumsrenovering

Vi erbjuder en kostnadsfri fuktkontroll och konsultation till din kommande badrumsrenovering i Gävle. Vår försäljare kommer ut och kollar på vad ni har för idéer och badrumsdrömmar. Skriv in dina kontaktuppgifter i något av formulären på hemsidan så kommer en av våra säljare i Gävle att kontakta dig inom kort.


Planerar du en badrumsrenovering? Boka in ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Behöver du hjälp med tips och råd inför din kommande badrumsrenovering? Tveka inte på att kontakta oss genom kontakt formuläret nedan så kommer en av våra försäljare att kontakta dig snarast.